Ke stažení zde  
    
         
        Provozní řád školní jídelny při Masarykově ZŠ v Návsí
        
        
            - 
            Zásady provozu: Provoz ŠJ se řídí vyhláškou č. 107/2005 o školním stravování ze dne 25.2.2005 FH /Metodikou spotřebního koše. 561 /2004 Novým školským zákonem. 258 /2000 Sb. Zákonem o ochraně veřejného zdraví. 137/2004 Sb.-novela vyhl.602/2006 Sb. o hygienických požadavcích a zásadách osobní a provozní hygieny při činnostech epidemiologicky závažných. Vyhláškou 490/2000 o rozsahu znalostí a dalších podmínkách k získání odborné způsobi- losti v některých oborech ochrany veřejného zdraví. Nařízení ES 852/2004 O hygieně potravin od 1.1. 2006 Nářízení ES 178/2002 Obecné zásady potravinového práva. Rozsah poskytovaných služeb viz. Systém HACCP 
Základní vyhlášky a předpisy jsou k dispozici u ředitele ZŠ.
        Jídelníček je sestavován na základě zdravé výživy a dodržování spotřebního koše sledova-
        ných potravin.
         
        
            - 
            Organizace provozu stravování: -vstup do školní jídelny dovolen 7.00 – 8.00 pouze s platnou stravovací kartou 11.00 –14.00 -žáci docházejí do jídelny přezutí v doprovodu pedagogů,možnost vynášení potravin jako součást obědu ( músli tyčinku,fruiko) v omezeném množství.  
-výdej jídel pro cizí strávníky: jídlonosiče 10:50 – 11.15
        vchod do hosp.budovy (vždy na výměnu,tzn.2 ks)
        -výdej jídel z kuchyně na jídelnu 11.20 – 13.20
        v případě prvního dne nemoci dítěte(pokud není odhlášené), je možno si oběd vyzvednout
        do jídlonosiče v době: 10.40 – 11.15, 13.20 – 13.30
        nebo odhlásit v první den nemoci v době 6.30 – 8.00 osobně u vedoucí jídelny, 
        telefonicky na č. 558 357 203 , elektronicky na jidelnazsnavsi@seznam.cz nebo na webo-
        vých stránkách školy www.zsnavsi.cz v sekci STRAVOVÁNÍ,oddíl ODHLÁŠKY 
        OBĚDŮ.
        Další dny nemoci může dítě odebírat obědy pouze jako cizí strávník.
        Neodhlášené a neodebrané obědy budou zákonnému zástupci vyúčtovány
        v plné výši,tzn. i s režijními náklady.
        -přihlašování obědů nejpozději do 8.00 hod
        
            -odhlašování obědů v ten den do 8.00 hod, ve výjimečných případech i později.
            2. Placení stravného
            - inkasem ze sporožira(účet u Čs.spořitelny).Nahlásit č.ú. vedoucí ŠJ a vyřídit souhlas
            - 
            s inkasem v bance, potvrzený tiskopis odevzdát vedoucí ŠJ.  - inkasem z ostatních bank-taktéž jak výše - v hotovosti (první platba a v některých případech,které posoudí vedoucí ŠJ).  
 
        
            Termíny placení: v hotovosti - poslední dva pracovní dny před nadcházejícím měsícem,
            výjimečně první den v novém měsíci do 8.00
            Noví žáci, kteří nastoupí do školy v září (včetně prvňáčků) platí v září
            vždy obědy v hotovosti,v dalších měsících si potom vyberou způsob platby.
            K ceně oběda je účtována při první platbě částka 25,-Kč za stravovací kar-
            tu,která slouží k vyzvedávání obědů po celou docházku žáka do školy.
            inkasem – k 25.dni měsíce na nadcházejíci měsíc.
        
vrácení přeplatků-při platbě v hotovosti se odečtou s platby na následující měsíc.
        -při platbě inkasem ve výpisu za následující měsíc(příklad:přeplatek
        za září ve výpise za říjen,tzn. v listopadu).Na sporožiru samostatná kolon-
        ka ( vratek za měsíc září),ve výpisu z jiných bank přeplatek odečten 
        z platby na další měsíc(menší poplatky)
        úřední hodiny vedoucí jídelny 6.45 – 8.00, 10.40 – 14.00
        pracovní doba vedoucí jídelny 6.20 – 14.50
        
        
        V případě nezaplacení strávného v daný den oběd nedostane.
        -při placení stravného si nový strávník zakoupí čipovou kartu, která je měsíčně po zaplacení 
        aktivována
        -při zapomenutí nahlásí strávník tuto skutečnost předem vedoucí školní jídelny,která vystaví náh-
        
        -při poničení nebo znehodnocení a ztrátě karty si strávník pořídí kartu novou
        -používanou, ale nepoškozenou kartu odkoupí zpět školní jídelna
        Zařazování žáků dle věkových kategorií:
        Podle vyhlášky 107/2005 Sb. o školním stravování jsou do věkových skupin strávníci zařazováni
        do výživových a finančních limitů rozhodných pro stanovení výše stravného podle data narození.
        Do věkových skupin jsou žáci zařazováni na dobu školního roku, ve kterém dosahují věku podle
        bodů:
        1.skupina 7-10 let cena oběda 18,- Kč
        2.skupina 11-14 let cena oběda 20,-Kč
        3.skupina 15 a více roků cena oběda 23,-Kč
        
        
        Strávníka zařazujeme podle věku, kterého dosáhne ve školním roce ( podle školského zákona začí-
        na školní rok 1.9. a končí 31.8. následujicího kalendářního roku).To znamená, že dítě, které dosáh-
        ne ve školním roce 11 a 15 let, bude zařazováno do vyšší skupiny i kdyby věku dosáhlo 31.8.
         
        Vlastní organizace provozu:
        -žáci docházejí do jídelny v doprovodu pedagogického dozoru, polévku si nalévají z připravených
        mís na stole
        -cizí strávníci docházejí do jídelny od 11.40 – 12.10 12.45 – 13.05
        hlavní jídlo a nápoje si strávníci vyzvedávají u výdejního okna, příbory a tácky jsou nachystány
        ve výdejním vozíku
        -děti mají možnost přídavků stravy
        -použité nádobí a příbory se odkládají na okno s použitým nádobím-odděleně
        Povinnosti strávníků: 
        -žáci jsou povinni řídit se pokyny pedagogického dozoru,vedoucí jídelny a kuchařky
        -cizí strávníci jsou povinni dodržovat určený čas výdeje
        -všichni strávníci jsou povinni se chovat při stravování ohleduplně, v souladu s hygienickými
        a společenskými pravidly při stolování
        -problémy nebo své připomínky k pokrmům strávník hlásí vedoucí jídelny nebo vedoucí kuchařce
        -technické nebo hygienické závady strávník hlásí vedoucí jídelny, kuchařce
        -za mimořádný úklid (tj. rozbité nádobí, rozlitý nápoj...) a čistotu stolů během výdejní doby zodpo-
        vídá určená kuchařka
        -úraz, nevolnost ve školní jídelně hlásí strávníci svému pedagogickému dozoru a vedoucí jídelny
        -úraz cizích strávníku se hlásí vedoucí jídelny
        -připomínky rodičů ke stravování se podávají u vedoucí jídelny a ředitele ZŠ
        -provozní řád a jídelní lístek je vyvěšen na vývěskách ZŠ , v jídelně a na webových stránkách 
        školy
        -na začátku školního roku jsou žáci seznámeni s provozním řádem v třídnické hodině
        
        
        
        
        V Návsí 03.09.2007                                  ředitel ZŠ Návsí                                    vedoucí ŠJ Návsí